POLJOPRIVREDNICI U ZEMLJI “ČUDESA”!!

Izgleda po mnogočemu smo država slučaj, od sudca koji pušta na slobodu monstrume koji su zvjerski i mučki silovali nevinu djevojčicu, pa do bacanja bombi poljoprivrednicima u dvorišta i oranice. Očito smo zemlja članica EU samo na papiru, a po ustroju i civilizaciji smo još u srednjem vjeku. Imamo pravosuđe kojemu 99% građana ne vjeruje.
U poljoprivredi vlada opći kaos, imamo zakon o poljoprivrednom zemljištu koji je izglasan ima više od dvije godine, a još nije zaživio, a ako zaživi onda će nam ovakvo bacanje bombi postati svakodnevnica.
Zakoni, pravilnici i uredbe se donose s ciljem političkog opstanka i vladavine, a ne s ciljem povećanja poljoprivredne djelatnosti i poljoprivredne proizvodnje.
Trenutni pravilnici i uredbe koji su na snazi jako su štetni i znatno opstruiraju bilo kakav vid ozbiljnije proizvodnje na ovim područjima. Pitamo se je li ovo netko sve pisao s jako lošom namjerom ili iz neznanja?!
Međutim, ministrica se očito nema snage oduprijeti još uvijek jakom utjecaju bivšeg ministra kojem očito ne smije mijenjati štetne zakone, pravilnike i uredbe koje su doneseni za njegova mandata i koje je on sa najbližim suradnicima osmislio.
Najbolji dokaz da on još vlada iz sjene je taj što se ti štetni zakoni, pravilnici i uredbe štite kao Sveto pismo.
Daljnji dokaz vladanja iz sjene je taj što mu je dozvolila da svakodnevno dolazi u sjediste Apprrr-a i to baš pred isplatu avansa poljoprivrednicima. Očito on dirigira tko će i koliko dobiti sredstava.
Od naše neovisnosti političari su nas podijelili na crne, crvene, plave, lijeve i desne, a sve s ciljem da mogu suvereno vladati dok se mi svađamo ispravljajući prošlost i krive Drine, boreći se sa duhovima prošlosti.
Sve dok je to tako, političari će suvereno vladati i neće mariti za naše svakodnevne potrebe i budućnost ove nam krvlju natopljene i napaćene Domovine.
Svjedoci smo plaćanja izrade nacionalne strategije u iznosu 2,5 milijuna eura, a naši znanstvenici i agronomi uopće nisu uključeni u izradu iste?!
Kako možemo izrađivati nacionalnu strategiju za poljoprivredu, a uopće nam nije poznato koliko ukupno imamo poljoprivrednog zemljišta?!
Svjedoci smo da se ljudi tuku za zemlju i bacaju bombe, a zemlje imamo dovoljno za svakoga, imamo je i previše. Samo je trebamo dodijeliti pravedno svima koji ju žele obrađivati. Trebamo si priznati da po pitanju poljoprivrede nismo napravili gotovo ništa od samostalnosti i da se vladalo proizvoljno bez ikakva plana i strategije. Sada je krajnje vrijeme da premijer poduzme državnički potez i da  EK ukaže na slabu i tanku financijsku omotnicu i poraznu činjenicu da smo prijavili samo 1/3 poljoprivrednog zemljišta EK za izravna plaćanja. Treba izlobirati znatnije površine i znatnija sredstva za Republiku Hrvatsku.
Nažalost niti se ne pomišlja na tako nešto, a premijeru sigurno nitko nije ni rekao ni na to ukazao. Europskoj Komisiji smo smiješni koliko smo malo površina prijavili i koliko malo dobivamo sredstava iz EU proračuna, za izravna plaćanja u poljoprivredi.
Nismo proglasili gospodarski pojas, uništili smo industriju, uništili smo brodogradnju, prodali banke, prodali INU, prodali strateške tvrtke, prodali izvore pitke vode, sada je red da rasprodamo poljoprivredno zemljište i da ugasimo i uništimo poljoprivredu u cijelosti.
Ako ovo nije cilj, onda dragi naši djelatnici ministarstva poljoprivrede i draga naša ministrice, ubacite u šestu brzinu i gas do daske u korjenitu reformu Hrvatske poljoprivrede i hitno mijenjanje loših i štetnih zakona, pravilnika i uredbi ma tko god ih pisao!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top