HITNI ZAHTJEVI POLJOPRIVREDNIKA

Neposredno pred isplatu avansa za potpore, koji bi trebao ići za nešto više od mjesec dana, na kućne adrese nam ponovno dolaze NALOZI ZA POVRAT sredstava za 2015. i 2016.
Jedina samo zemlja članica EU u kojoj nije moguće žaliti se na takve odluke Apprrr-a.!!!
Evidentno je da je cilj ovakvog postupanja dodatno financijski iscrpiti,već ionako iscrpljene poljoprivrednike.Od avansa koji očekujemo oduzimati će nam se sredstva po odlukama o povratu sredstava.
Dali se nadležni pitaju možda s čim i kako ćemo ovu zimu prehraniti stoku?!
Sve dok je Apprrr najrepresivniji aparat naspram poljoprivrednika,gušeći ih u razvoju i planiranoj strategiji,neće biti pomaka i napretka u razvoju poljoprivrede i poljoprivredne proizvodnje u Republici Hrvatskoj. Da bi zaštitili svoje interese i poboljšali kaotično stanje u poljoprivredi, tražimo od Vlade RH i resornog ministarstva:
👉 da najhitnije produži moratorij na prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima
👉 da najhitnije promjeni zakon o poljoprivrednom zemljištu
👉 da najhitnije promjeni pravilnik o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta
👉 da najhitnije promjeni uredbu o davanju u zakup državnog šumskog zemljišta u svrhu pašarenja
👉 da najhitnije promjeni aplikaciju o prihvatljivosti krških pašnjaka
👉 da najhitnije sve naloge za povrat sredstava stavi van snage
👉 da se najhitnije napravi revizija svih kontrola na terenu od strane Apprrr-a i izvrši povrat sredstava poljoprivrednicima, koja su im oduzeta na nezakonit način i da se u reviziju uključi i Europska ARPA.
👉 da se najhitnije riješi raspolaganje državnim zemljištem kako bi se isto stavilo u funkciju za obavljanje poljoprivrednih djelatnosti
👉 da se za iduće referentno razdoblje izrade pravilnici i uredbe koji se neće znatnije mijenjati za vrijeme trajanja referentnog razdoblja
👉 da se u izradu nacionalne strategije planira upisati znatno veći broj poljoprivrednih površina u Arkod sustav i prikazati ih EK za izravna plaćanja(prijavili smo samo 900 000 ha od ukupnih 3 milijuna ha)
👉da se pojednostavi i ubrza postupak za prijavu na natječajima za razne mjere i povlačenje sredstava iz EU fondova(najgora smo zemlja članica po izvlačenju sredstava iz EU fondova)
👉 da se najhitnije zaštiti domaća proizvodnja od najezde uvoznog lobija koji nam uvozi i prodaje hranu jako upitne i sumnjive kvalitete
👉 da imamo ravnopravan status kao i kolege nam poljoprivrednici u ostalim zemljama članicama EU i odnos države naspram poljoprivrednika kao i ostale članice EU naspram svojih poljoprivrednika.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top