PRAZNI LI SE HRVATSKA NAMJERNO?!

“Smrtnost u Hrvatskoj povećava se nevjerojatno brzo, zbog čega godišnje nestaje (umire ili iseljava) od 90 do 100 tisuća ljudi.
To znači da će u deset godina nestati gotovo milijun stanovnika i već sada je opasno ugrožena domovinska sigurnost. No, zapanjujuće je da političare ti podaci uopće ne zanimaju”, upozorio je nedavno demograf dr. sc.Stjepan Šterc.
Dodao je da smo, ako zbrojimo iseljavanje tijekom zadnjih stotinu godina, prvi u svijetu po brzini nestajanja te pitao – kome je namijenjen prostor Hrvatske, kada se ovako brzo prazni?!
Ako se ovaj trend nastavi, vrlo brzo ćemo doživjeti demografski slom.
Nakon svega spomenutog, nameće nam se pitanje – tko će naseliti Hrvatsku i kreće li zamjena stanovništva?
Svjedoci smo iseljene Slavonije, Lika, Dalmatinske zagore i Gorskog kotara. Zjape prazni. Sela su prazna, kuće davno urušene, iz godine u godinu sve je manje djece u školama, svake godine je sve manji broj razreda i škola. Gasi se život u lijepoj našoj, polako ali sigurno.
Najveća vrijednost društva su djeca!
Oni su smisao, a ovo drugo je dekadencija.
“Višegodišnje sustavno ignoriranje najvećeg Hrvatskog problema, odnosno sve intenzivnijeg iseljavanja i izumiranja, a sve slabijeg nataliteta, ne može biti slučajno” ponovio je prof. Šterc.
Puni smo hvale o ruralnom i regionalnom razvoju, izvlačenju sredstava iz EU fondova, a stvarnost je sasvim drugačija. To nešto sredstava što se izvuklo dobili su podobni, a sve ostalo je otišlo na infrastrukturu.
Najgora smo zemlja članica po izvlačenju sredstava iz EU fondova. Zašto?
Na snazi su represivne mjere za sve građane, koje onemogućuju bilo kakav regionalni i ruralni razvoj, a ljudima se plasiraju lijepe priče i bajke.
Hrvatska je ušla posve nepripremljeno u EU, bez da smo zaštitili nacionalne interese. Jedino što je tada pripremljeno su potpisi na dokumentu prema kojem u migracijskim procesima odlučuje Bruxelles a ne Zagreb!
Osim toga,ako se netko nastani u RH, odmah može glasovati na lokalnoj razini,dok za nekoliko godina može glasovati i na državnoj razini. Ako u Hrvatsku useli znatniji broj stanovništva,to znači da ćemo dobiti novi identitetski obrazac,to više neće biti Hrvatska kakva je danas ,jer naciju čine jezik,kultura,mentalitet i ostale identitetske odrednice,n adodaje i profesor Jurčević.
Uglavnom, ne smiješi nam se svijetla budućnost, a sadašnjost nam je pretužna i katastrofalna!
Područje privitaka

1 thought on “PRAZNI LI SE HRVATSKA NAMJERNO?!”

  1. Nema veze, to će sve regulirati državni aparat koji se na sreću stalno povečava i komplicira život nama koji smo ostali u ruralnim područjima.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top